Evenemang i Örnsköldsvik

admin      -    396 Views

Evenemang i Örnsköldsvik

I hjärtat av vackra Höga Kusten ligger Örnsköldsvik, en stad på lite över 32 000 invånare. Det är få städer som fått sitt namn efter en privatperson men Ö-vik är en av dem. Staden grundades som en köping 1842 och döptes efter landshövdingen Per Abraham Örnsköld. Här ligger stort fokus på natur och sport, det är i sann anda en friluftsstad och en stad fylld med hockeyälskare. Kulturlivet har i många år fått sitta i baksätet men mängden och variationen i stadens olika evenemang utökas allt mer för varje år. Vi tänkte därför tipsa om några intressanta evenemang under 2019 som ni inte borde missa. 

Brazil Jack

Den svenska cirkusen Brazil Jack riktar sig till alla åldrar och firar 120 års jubileum i år. Du behöver aldrig ha dåligt samvete när du besöker Brazil Jack eftersom cirkusen är helt djurfri och fokuserar hellre på fantastiska akrobater och roliga clowner. Cirkusen har alltid legat i Rhodinska familjen, den startades av Carl Rhodin aka ”Brazil Jack” och därefter ärvts ned i tre generationer varav alla kallar sig Trolle. Brazil Jack kommer den 6 juni till Örnsköldsvik och uppträder på travbanan Solänget bara några kilometer från stadskärnan.

Mia Skäringer

Hennes succéturné fortsätter. Få svenska artister har haft så många fullbokade uppträdande som Skäringers senaste ståuppframträdande ”Aviga Maria – No more fucks to give”. Den 26 oktober 2019 kommer hon till Örnsköldsvik och uppträder på Fjällräven Center, Modos hemmaarena. Det blir en kväll full av skratt och reflektioner. På arenan kan du boka middag till showen och ta en öl i baren innan ni hittar era platser. Arenan ligger i centrala stan så ni kan lugnt promenera mellan evenemanget och hotellet.

Örnsköldsvik Rockfest

Ö-vik gillar rock i alla dess former. Det finns många lokala rockband som uppträder på klubbarna runt om i stan. Örnsköldsvik Rockfest går av stapeln den 2 november och erbjuder två våningar med liveband och fest. Kvällen spenderas på lokalen Brux strax utanför centrum där det finns gott om utrymme för dans, att skåla med varsin öl och flera scener. Festligheterna anordnas av det lokala eventföretaget Karlsson och Norberg vars båda grundare har rötterna i rockmusiken.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier