Evenemang

Evenemang

Att gå på musik- eller sportevenemang är ett stort fritidsintresse för många svenskar. Beroende på vilken artist eller vilket lag som man vill se får man söka efter information om  evenemanget på olika ställen.

Lokalt

De mindre kända artisterna och ofta lokala begåvningar uppträder gärna på sin hemort. Detta brukar oftast annonseras i lokaltidning eller på hemsidan till den scen där artisten ska framträda. Detta gäller även de lokala sportevenemangen. I samband med detta brukar det serveras fika och möjlighet att stötta de lokala artisterna och lagen.

Riks

De som vill se landslaget i någon sport eller de större internationella artisterna får många gånger ta sig till Stockholm eller någon av de andra storstäderna i Sverige. För att både boka biljett och se utbud är Ticnet mycket bra då de är återförsäljare för de flesta stora evenemang i landet.

Utomlands

De som vill se idrott eller en konsert i utlandet gör det lättast genom att boka paketresor hos speciellt riktade resebyråer. Det är även där som informationen lättast hittas om vad som är på gång i de Europeiska länderna. Ett tips är att planera en semester eller sabbatsår kring ett eller några evenemang. Då kan man boka in dem direkt och sedan spendera tiden mellan konserter och matcher med sightseeing och shopping.

Arkiv

Kategorier