Medeltidsveckan i Visby

admin      -    630 Views

Medeltidsveckan i Visby

Under vecka 32 så fylls Visby med en massa medeltidsintresserade människor. Sedan 1984 så har denna festival hållit igång och är en av de stora händelserna på ön under året. Det hela startades som ett kulturprojekt och har sedan dess vuxit till vad det är idag.

Idag så drivs Medeltidsveckan av ett aktiebolag som bildades 2007 som ägs av den stiftelse som bildades 1991. Intresset för Medeltidsveckan har inte svalnat på något sätt utan det finns konstant ett stort intresse för arrangemanget. Det finns många återkommande saker som sker under veckan i Visby som bland annat 100 knektars marsch, tornerspel och annat. Mycket av det som händer under veckan har deltagarna under festivalen själva tagit fram och utvecklat.

Att ta sig till Gotland och Visby snabbast gör du genom flyg, kolla in Avionero och de flygtider som finns från Stockholm. Det går också att ta färja från Nynäshamn eller Oskarshamn som tar tre timmar. Från Västervik så tar färjan två timmar. Det finns många trevliga hotell att boka rum på men också små pensionat och B&B. Är man campingsugen så finns det även flera fina campingplatser. Se till att boka i god tid innan Medeltidsveckan då det som oftast är mycket folk som bokar både resor och boende.

Om du redan nu börjar att vara sugen på medeltid så finns det en chans i december att få uppleva en medeltida jul. Den 7-9 december så hålls för femte året en medeltida jul i Visby som du kan besöka.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier