Musikalresor till London

admin      -    747 Views

Musikalresor till London

London kan definitivt vara med och tävla om titeln ”musikalernas stad”. Utbudet är stort och många kända musikaler går där regelbundet under flera år En sådan är Mamma Mia som har gått i Londons West End i 15 år.

Musikalen är baserad på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik från tiden med ABBA, svensk populärmusiks kanske allra största internationella succé genom tiderna. Biljetter till Mamma Mia kan bokas från nu till början av januari 2015.

Boka enkelt

Det går att ordna med biljetter, flyg och hotell själv, men det är mycket enklare att köpa ett paket och dessutom tryggare. Ett företag som har specialiserat sig på musikalresor är Gomusictravel som kan ordna hela paketet till en stor mängd musikaler och konserter i London. De har hela paket, enkla biljetter eller hotell och biljett om du vill ordna resan själv.

Stort utbud

The Bodyguard är en musikal som baseras på filmen med samma namn där rollerna spelades av Whitney Huston och Kevin Costner. Musikalen handlar om den kvinnliga stjärnan som utsätts för hot och anställer en livvakt som hon sedan blir kär i. Den musikalen pågår till slutet av augusti.

Les Misérables är historien om den före detta straffången som hamnar snett i livet men lyckas rätta till det. Naturligtvis en historia om kärlek, passion och krossade drömmar. Musikalen har spelats i 29 år med över 10 000 föreställningar. Musikalen kan bokas ända in i januari 2015.

Till slutet på oktober har du chansen att se Disney’s The Lion King. Afrikansk musik och fantastisk koreografi gör denna musikal till något alldeles extra. Musikalen baseras på den tecknade filmen Lejonkungen som blev en stor succé. Musiken av Sir Elton John och Tim Rice finns med i musikalen och dessutom en hel del nytt material. Naturligtvis hänger Hakuna Matata med i musikalen.

En annan storsäljare har varit The Book of Mormom, det är en religiös satir som är skriven av skaparna av den animerade serien South Park, Trey Parker och Matt Stone. Duon har inte bara skrivit manuset utan även sångerna och musiken tillsammans med den välkände musikaltalangen Robert Lopez. Musikalen handlar om två unga naiva mormoner som åker över till Uganda för att sprida mormonkyrkas ord och konvertera lokalbefolkningen, men det visar sig snart att det är betydligt lättare sagt än gjort.

Slutligen vill vi även föreslå musikalen Billy Elliot. Precis som The Lion King är denna musikal baserad på filmen med samma namn, det har även gjorts en bok baserat på filmens manus. Historien är satt i en fiktiv engelsk gruvarbetarstad vid namn Everington och tar plats under gruvarbetarstrejken under 1984-85. Billy Elliot är en 11-årig pojke som älskar dans och en dag hoppas på att bli en professionell balettdansör, men hans far delar minst sagt inte Billys kärlek för dans och skickar istället honom till en gym för att lära sig boxning, och konflikten är därmed satt.

Arkiv

Kategorier