Restips inom Sverige

admin      -    509 Views

Restips inom Sverige

Sverige är fyllt med evenemang och inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö. Även mindre städer har ofta ett aktivt kulturliv om än på amatörnivå. Men hur planerar man då bäst en weekendresa i Sverige?

Flyg, tåg eller buss

Även om buss oftast brukar vara det billigaste sättet att resa på så är det inte sällan både tåg och flygbolag har speciella rabattpriser som kan vara otroligt bra köp. Det bästa är helt enkelt att shoppa runt för att hitta vilket transportsätt som har bäst balans av bekvämlighet och kostnad.

Hitta boende

Om man är van vid och vill hålla en hög standard i sitt boende så är ett mycket bra alternativ att hålla sig till en och samma kedja som man trivs med. Elite hotels har hotell över hela Sverige. Från Kiruna i norr till Malmö i Söder, totalt finns i de väl över 20 olika städer. Att välja hotell från samma kedja ger stora fördelar förutom att man vet vad man kan förvänta sig. Med gäst och bonusprogram får man även fördelar i form av speciella rabatter samt många andra förmåner så som sen utcheckning och mineralvatten på rummet. När man har samlat tillräckligt med poäng så kan man dessutom byta ut dem mot gratisnätter på hotellet.

Att hitta rätt restaurang

Att vara på resande fot brukar även betyda att man äter ute på restaurang. På resan kan det för många bli snabba besök på kedjor som Max eller McDonalds men väl framme kan det vara lockande med något lite mer exklusivt.

White Guide är en guide till restauranger i hela Norden. De började 2005 och finns i  både digital och fysisk form. Deras app ger tillgång till den tryckta versionen och dessutom tillgång till en karta med alla restaurangerna utplacerade. På så sätt kan du snabbt se vad som finns nära, vad de serverar och vilken klass restaurangen håller.

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier