Svenska supporterskapet för Arsenal

admin      -    893 Views

Svenska supporterskapet för Arsenal

Supporterskap kommer i många olika former. Vissa håller på sitt lokala lag där rutinen innebär att ta en öl med polarna på matchdagen och titta på laget i en lägre serie. Andra väljer att följa ett lag på avstånd som kanske spelar i ett helt annat land. Det är verkligheten för alla tusentals Arsenalsupportrar som existerar i Sverige idag. Tack vare alla profiler och klubbens anrika historia har flera generationer blivit Arsenalfans och de följer laget med ett brinnande intresse. Även om det kan vara hundratals mil till matcharenan finns det ändå många supportrar som håller på The Gunners i vått och torrt.

Svenska supportrar

Anledningen till att så många svenska fotbollssupportrar håller på ett engelskt lag brukar först och främst handla om TipsExtra. Det var ett program som gick varje lördag under flera decennier och det var här som svenskarna först fick en introduktion till engelsk fotboll. På leriga planer kämpade engelsmännen med en fotboll som inte alltid var den vackraste. Ändå förälskade sig fans över hela Sverige i engelska lag – däribland Arsenal. Idag finns det många Arsenalsupportrar som stolt går runt med prylar för att visa vilka de håller på. Du kan hitta snygga souvenirer för ditt lag på Supporterprylar.

Upp- och nedgångar

Arsenal nådde sin absoluta storhetsperiod i början av 2000-talet. Det var då som de hade stjärnor som Thierry Henry, Patrick Viera, Sol Campbell och många av de andra som såg till att Arsenal var ett av de bästa lagen i hela Europa. För svenska fans var förstås Fredrik Ljungberg ett extra roligt inslag eftersom det gav en blågul representation till Arsenal-tröjan. På senare år har Arsenal haft det lite tyngre, men motgångar är också en naturlig del av att vara supporter. Med tanke på populariteten som laget åtnjuter lär det inte dröja länga innan nästa storhetstid är på ingående.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier